Jeg som står bak NO*Kyralia's heter Maria Brox, jeg bor i den lille byen Lillesand som ligger på sørlandet.
Jeg falt for maine coon'en i 2009, og bestemte meg alerede da at jeg skulle ha en slik en dag. Som sagt så gjort, det gikk to år før jeg selv ble en lykkelig maine coon-eier.
Underveis i letingen så leste jeg masse om rasen, jeg valgte å bruke god tid på å finne den første! Jeg var heller ikke helt sikker på om jeg skulle ha en hann eller hunn, men jeg var bestemt å at jeg skulle ikke ha en blå solid eller skilpadde farget. Det hele endte med at jeg forelsket meg i en liten solid blåskilpadde... Jepp, du leste rett, det jeg ikke skulle ha! Men, hva kan jeg si? Det ble som slik, dagen jeg hentet frøkna på flyplassen var det stor lykke! Og det ble litt småtuting på flyplassen når hun endelig var i armene mine!
Jeg selv har alltid vært veldig glad i dyr, jeg pleier å si at Kristiansand dyrepark var mitt andre hjem. Mamma pleide å ta meg med i dyreparken da jeg var liten, så fort jeg ble gammel nok til at jeg viste veien rundt om i parken selv, ble jeg sluppet løs på egenhånd.
Da jeg i tiden som "leter" leste mye om maine coon rasen leste jeg også mye om opphavet til rasen. Jeg ble litt satt ut da jeg fant ut at det den dag i dag blir hentet ut katter fra redningssentere i usa som blir avlsgodkjent som maine coon. Dette avlsarbeidet fikk jeg stor interesse for, og det er noe jeg har lest mye om til nå, og mer blir det!

Jeg har valgt å legge min sjel i et oppdrett som vil fokusere på å få frem denne nydelige og herlige rasen! Mitt avlsarbeid vil være å jobbe ned innavlsprosenten på kattene ved å bruke katter fra mindre brukte linjer og nye linjer, samtidig som jeg inkluderer de "vanlige" mer kjente showlinjene.
Jeg vil prøve å utvide genbasen vi har i Norge, og samtidig jobbe med å beholde den gode typen, det herlige tempramentet og selvsagt bruke katter som har god helse. Jeg vil fra tid til annen delta på utstillinger med kattene for å få en bedømming på den typemessige standaren hos kattene, både fra eget oppdrett og innkjøpte katter.
Jeg har foreløpig ingen lang erfaring som oppdretter, men avlsarbeid har i flere år intresert meg, både innen hund og andre dyr. Jeg lærer enda utrolig mye gjennom lesestoff på internett og kontakt med andre mer erfarene oppdrettere.
Pawpeds er en database jeg bruker ofte både for stamtavleregisteret og for den verdifulle informasjonen det er å finne på siden. Jeg har i år meldt meg på for å ta det første av de tre pawpedskursene.
Tusen takk til alle som har stilt opp for å svare på spørsmål og annet i letetiden min og tiden etter. Og selvsagt i tiden som ligger forran meg!